Onderhoudsbeurt

Onderhoudsbeurt

Wanneer u regelmatig de auto laat onderhouden bij AutoFirst Bredewolt dan voorkomt u pech onderweg en schade aan onderdelen. Voorkom deze frustratie, tijdverlies en dure reparaties door op tijd de grote beurt en kleine beurt uit te laten voeren. U kunt er ook voor kiezen om nog meer tijd te besparen door de APK en de grote beurt te combineren!

Grote onderhoudsbeurt voor het uitgebreidste reguliere onderhoud 

De auto wordt bij de grote beurt het grondigst gecontroleerd doordat hierbij de meeste onderdelen onderzocht en onderhouden worden. De checklist is daardoor veel langer dan bij de kleine beurt doordat de auto van de binnenkant, onder de motorkap, buitenkant en aan de onderkant van de auto veelvuldig gecheckt wordt:

  • Aan de binnenkant wordt o.a. gecheckt op de airbag, verwarming, veiligheidsgordel, pedaalrubber en handrem.
  • Onder de motorkap wordt o.a. gecheckt op het koelsysteem, accu, motor/distributieriem, brandstofslangen, koel- en remvloeistof en versnellingsbak.
  • Aan de buitenkant wordt o.a. gecheckt op de verlichting, deurschanieren, buitenspiegels, carrosserie en ruitensproeiers.
  • Onder de auto wordt o.a. de schokdempers én -veren, banden, uitlaat/katalysator en remleidingen én -slangen gecontroleerd.
  • Dan is er nog het vervangen van de filters en vloeistoffen.

Goede keuze: APK-keuring en grote beurt tegelijk uitvoeren voor win-winsituatie 

Wist u dat het nog makkelijker kan? Combineer de grote beurt met de APK-keuring waardoor u weer een deel van de kosten en moeite bespaart. Dit scheelt u extra ritten van én naar de garage en ook de monteurs kunnen de auto op de brug laten staan wanneer de twee controles achtereenvolgens uitgevoerd worden. Een win-winsituatie dus!

Verder is uw auto dan ook vaak in één keer rijklaar doordat de punten op de checklist van de grote beurt, ook grotendeels de controlepunten van de APK-keuring bevatten.

Kleine onderhoudsbeurt voor belangrijkste onderdelen 

De belangrijkste onderdelen die het meest onderhevig zijn aan slijtage vallen onder de kleine beurt. Dit zijn o.a. de remmen, banden en schokdempers. Ook worden de olie- en luchtfilters en de motorolie vervangen. Het verschil met de grote beurt is dat er een stuk minder onderdelen in zijn totaliteit gecontroleerd worden door onze vakkundige monteurs. 

De kosten van onderhoudsbeurten verschillen 

De kosten zijn afhankelijk van het type onderhoud, maar ook vooral van het type en bouwjaar van uw auto. Van tevoren communiceren de medewerkers van AutoFirst Bredewolt aan u wat het auto onderhoud precies kost. Nadat u akkoord gaat, zullen wij voor u aan de slag gaan. Door deze werkwijze kunt u er gerust op zijn dat u op de hoogte bent van de totale kosten.  

Autofirst Bredewolt biedt door haar jarenlange ervaring al iedere denkbare service op het gebied van auto’s. Zoek in ons overzicht voor andere werkplaatsdiensten. Maak nu een afspraak in onze planner voor een onderhoudsbeurt.

Bovag garantie

Uw garage

Bekijk hier de garagediensten van AutoFirst Bredewolt

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Pech hulp voor onderweg? Lees meer over AutoFirst Mobiliteitsgarantie

Lees meer
Bovag garantie

APK-Keuring nodig?

Laat uw auto keuren bij AutoFirst Bredewolt

Lees meer